Wat doet een autoresponder?

Wat doet een autoresponder.

Zoals ik vertel in de video is een autresponder zo belangrijk in je bedrijf. Het schept niet alleen vrijheid, maar de klant voelt zich ook gehoord.

Een autoresponder stuurt automatisch een mail aan degene die zijn of haar email ergens invult op je eigenwebsite of op een landingspage.

Zelfs als een mail van een klant om persoonlijk aandacht vraagt kan je in zo’n automatische mail schrijven dat er binnen 24 uur contact met ze wordt opgenomen.

Maar je kan natuurlijk ook vanuit zo’n autoresponder losse emails sturen met bijvoorbeeld een aanbieding. Onderaan zo’n mail die je naar je lijst stuurt bestaat altijd de mogelijkheid om je uit te schrijven. Dit ben je verplicht, omdat je anders iemand aan het spammen bent en dat mag niet.

Het geeft je vrijheid omdat je weet dat je klanten beantwoord worden. Je kan nu op een vast mmoment van de dag alle mail in 1 keer beantwoorden.

Zelf gebruik ik getresponse als responder (via deze link krijg je de 1e maand gratis, altijd fijn toch?)

Zelf hebben wij een restaurant, Het Heden, waar voor wij de autoresponder gebruiken. Mensen krijgen automatisch een bedank mail na het reserveren en de dag na de reservering ontvangt men een mail waarin gevraagd wordt naar een recensie, helemaal automatisch.

Voor ons online bedrijf gebruiken wij het ook, zodat alles gewoon doorloopt als we slapen, op vakantie zijn of andere leuke dingen aan het doen zijn.

Ben je nieuwsgierig hoe dat allemaal werkt? Stuur ons een bericht op facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief en beleef wat een autoresponder kan doen.

Tot gauw

 

Dirk en Muriël