Onze high Wine room.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er nog niet uit ben met wat betreft een passende en pakkende naam voor onze opkamer.

Maar goed ik twijfel er niet aan dat deze spontaan ontstaat.

Toen zes jaar geleden Het Heden de deuren opende lag er door het hele pand een nieuwe vloer. Echter de opkamer bleef in oude stijl. Vraag me niet waarom, want mooi was anders. Donkere lambrisering en oude geblokte linoleum tegels.

Zo de opkamer er toen uit:

 

Veelvuldig loop ik door deze ruimte en ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte. En begin 2014 besloot ik dat het genoeg was. Om te beginnen moest de lambrisering licht van kleur.  Ik dacht “kaal hout” en dan misschien in de blanke lak. Uiteindelijk is het wit geworden. Schelpenwit wel te verstaan.

 

 

Als een kind zo blij, want eindelijk zag het er fris uit. Alleen……die vloer. Die zag je nu wel heel erg. De linoleum tegels hadden al heel wat voetjes gezien en dat in combinatie met een over enthousiaste schoonmaker die, in een poging tot het wit maken van, met chemicaliën in de weer was gegaan. Ze waren op om het maar zo te zeggen.

 

In juli 2014 kreeg ik van een bevriende meubelmaker van de firma Overdaad, te horen dat er in de Molenstraat een café werd leeggehaald en dat alles te koop was.

Ik ben dol op oude bouw materialen, dus ik ging er gelijk heen. Ik heb daar al het hout, voor een appel en een ei vandaan gehaald voor, onder andere, de wijnkast. Maar dat is een ander verhaal.

 

Toen ik met Jurre, de chef van Het Heden, het hout ging halen met de geleende kar van de HUBO, liepen wij langs een container op het Noordeinde met daarin een prachtige massief houten vloer. Netjes verwijdert uit het pand en keurig in de container gegooid. We hrbben maar even een tussenstop gemaakt. En hoewel het een grote stapel was, hadden we net niet genoeg voor de opkamer. Bij verschillende vloerenwinkels navraag gedaan, maar geen van alle kon nog zo’n vloer leveren.

Wat nu? Ik had eigenlijk al andere plannen gemaakt voor al het hout totdat ik weer langs een container reed. Het poolcentrum op het Noordeinde is helaas failliet gegaan en de heren van de Geste Groep hadden daar keurig een vloer uitgehaald. Hetzelfde hout, alleen veel nieuwer!  Met mijn goede vriend Peter de Groot heb ik laat op de avond de vloer bij Het Heden binnen gelegd.

Het Heden leek wel een houtzagerij! overal stapels hout en halve projecten. Van het 1 komt namelijk altijd het ander.

Het was nu van belang dat er dingen zouden worden afgerond. Ik besloot met de vloer te beginnen, immers er was genoeg hout in huis.

 

Op maandag is Het Heden gesloten en ik dacht dat is zo gelegd, maar uiteindelijk is het maandag nacht 2:30 geworden. In de avond uren had ik gelukkig hulp van Peter, dat maakte het in ieder geval gezellig.

Zouden we genoeg hebben?

 

Af!

 

Nu alleen nog maar schuren.

Lakken 1e laag.

en dan!

Lang leven het recyclen! Van het resterende hout worden nu tafels gemaakt en vanaf volgende week is de opkamer/ High Wine Room klaar voor de winter.

Nu alleen de naam nog!

Als jullie nog leuke ideeën hebben? graag! Laat hem hieronder achter.

Tot gauw!

Dirk