Er is altijd werk

Werk is er altijd!

werk

 

Vanaf jongs af aan heb ik geleerd dat hard werken goed is. Je gaat naar school, dan ga je studeren of iets dat er op lijkt en je zorgt er voor dat je een diploma haalt. En daarna zoek je werk. Mjn ouders zijn opgegroeid in de wederopbouw van Nederland. Daar komt toch een andere mentaliteit vanuit. Werk had een hele andere betekenis. Mijn generatie, en zeker die van nu kijkt heel anders tegen werk aan. Misschien ben ik inmiddels wel ouderwets maar ik zie een hoop personeel langs komen die liever lui dan moe dan is. Vooral de wat jongere. Grappig eigenlijk, ik vraag me toch altijd af waar dat vandaan komt.

Zelf heb ik al vanaf mijn 13e al werk. Eerst bij een bakker. Bakkerij Vos heette die zaak. Ik stond in de afwas, vette bakken en blikken en een hitsige bakkersdochter! Toch heb ik het er jaren volgehouden, de boel schoongehouden en de avances van de dochter goed weerstaan.

Daarna vond ik werk bij een benzinestation. Een zwartepomp zoals dat heette. De auto’s stoptte en ik moest dan de tank vullen. Leuke tijd moet ik zeggen.

Vanaf mijn 20e vond ik werk in de Haagse horeca.  Tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming stond ik minstens drie dagen in week in de kroeg. Echt een mooie tijd als ik daar aan terug denk.

Werk voor jezelf

Wel kwam ik al snel tot de conclusie dat ik het werk wel leuk vond, maar niet meer voor iemand anders. Wat resulteerde dat ik mijn eigen restaurant heb gekocht.

Nog steeds ben ik van mening dat werken voor een baas niet echt het slimste is wat je kan doen. Zeker niet als je vrijheid wilt. en zeker niet als je eindeloos veel geld wil verdienen. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, voor degene die het hier niet mee eens is. Tijd inruilen voor geld heeft nou eenmaal zijn grenzen.

Nu, zeven jaar verder en zeven jaar wijzer en na zeven jaar inderdaad hard werken, is het tijd voor verandering. Een restaurant runnen is geweldig leuk, maar mijn geld verdienen vanuit een hangmat ergens op een van de stranden van de wereld is mijn droom.

Mijn kinderen krijgen op school nog steeds te horen dat je je school moet af maken en dan werk moet zoeken. Voor een baas werken is zoals het hoort. Raar eigenlijk, maar wel begrijpelijk, want er staan geen ondernemers voor de klas, niet op een lagere school. Dus mondjes maat vertel ik ze dat werk creëren voor jezelf ook een optie is. En dat als ze een online business opzetten en manieren bedenken om een passieve geldstroom aan te zetten, ze alles kunnen doen wat ze willen.

Ik heb besloten om mijn leven om te gooien en te doen wat ik mijn kinderen vertel. Ik op zijn minst het goede voorbeeld geven.

In mijn vorige blog beschrijf ik 7 stappen voor succes. Ik hou mij hier aan en ik ben overtuigd dat ik succesvol wordt in mijn ommegooi.

Een van mijn geldstromen en misschien wel de basis van alles is het empower network. Voor iedereen toegankelijk en een geweldige kans om een eigen online bedrijf op te zetten met een te verwaarloze investering.

Werken voor een baas? Ik ben toch niet gek!

druk op de banner hieronder en bekijk de video

join-empowernetwork

Dirk

 

 

 

Het:Heden

 

 

 

Ps Samen sta je sterk, je krijgt alle kennis en hulp die je maar wenst.