Het leven van een ZZP er

ZeZZP-

Zzp er, hoe wordt je dat?

Dit is een vraag dit ik wel eens voorbij hoor komen. Volgens mij kan je dat helemaal niet worden. Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Volgens de Nederlandse wet ben je dan gewoon een prive persoon die een eigen bedrijf start en dus ondernemer wordt.

Ik vind dat de zzp er vaak als een lijdend voorwerp wordt neergezet in de media. Zeker nu met alle voornemens om het belasting voordeel voor de zzp er te schrappen.

Op www.nieuws.nl vond ik het volgende:

“Duizenden zelfstandigen stoppen hun onderneming en kloppen aan bij de sociale dienst als de belastingaftrek voor eenmansbedrijven wordt afgeschaft. Die verwachting uiten ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen woensdag in Trouw.

De FNV berekende dat negen procent van de bijna 800 duizend zzp’ers overweegt de handdoek in de ring te gooien.

Als de helft van deze ondernemers daadwerkelijk stopt, kan dit de sociale diensten ruim vijfhonderd miljoen euro extra kosten, schrijft Trouw op basis van eigen berekeningen. Het kabinet wilde juist dit bedrag besparen.

ZZP Nederland stelt in het dagblad dat er geen harde cijfers zijn te noemen, maar de belangenvereniging is ervan overtuigd dat duizenden ondernemers van plan zijn te stoppen.

“Voor mensen die nu vijftienhonderd euro per maand verdienen en door de afschaffing van de zelfstandigenaftrek driehonderd euro kwijtraken, komt de bijstandsnorm in zicht”, aldus directeur van ZZP Nederland Johan Marrink in Trouw.

Alsof al die 36.000 ex zzp ers dan automatische naar sociale dienst gaan? Er zijn toch genoeg andere opties? Ben je niet ooit voor jezelf begonnen om vrijheid te creëren? Is het ooit niet ontstaan uit een droom? Waar is die droom dan gebleven? Ik probeer het in dit geval bij mezelf te houden, wat zou ik doen als het niet meer zou lukken.

Je bent zzp, zelfstandig zonder personeel. Zolang er geen grote investeringen zijn geweest of dure huisvesting is, kan je dan niet overstromen naar iets anders?

Uit ervaring weet ik dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden.

Als zzp er aan de slag met empower network

Ik ben dan wel geen zzp er, maar wel zelfstandig ondernemer en wat ik inmiddels wel heb geleerd is dat het beter is om verschillende geld stromen te hebben. Altijd handig als het met ergens minder gaat, dan kan het aan de andere kant worden opgevangen. Als je dit goed op zet, dan hoef je dus ook geen uitkering aan te vragen, want dat doe je ook niet voor je plezier.

In een van mijn vorige blogs vertel ik over het empower networdk en waarom ik er zo enthousiast over ben.
Zie het als een uitdaging, een opportunity. Een manier om het heft in eigen hand te houden en misschien wel om je trots te behouden. Wat het dan ook mag zijn, het empower network is voor iedereen. In mijn directe omgeving zijn mensen met Empower network begonnen die eerst bijna een computer angst hadden en heel hard riepen “dat kan ik nooit, dat is niks voor mij!”, maar er nu aan verslaafd zijn en goede resultaten boeken.

De enige reden waarom dit niet werkt is omdat je er niets mee doet. En zolang je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Deze woorden waren voor mij genoeg om er mee te beginnen.

Niet overtuigt? Jesse deed het ook!

http://www.youtube.com/watch?v=1Fx6cCIC4rQ