Forex, Handelen in valuta. deel twee

Forex, handelen in valuta.

Vandaag wil ik de rest van alle Forex begrippen voor jullie uitschrijven. Met dank aan Bear business academy

Forex, Trends

We hebben te maken met stijgende, dalende en gelijk blijvende markten. Dit betekent dat de koersen voor een bepaalde valuta een bepaalde periode stijgende of dalende zijn. We praten hier over trends. Deze kunnen lange termijn en korte termijn zijn. Zo kan bv de EUR/USD op lange termijn in een uptrend zitten (de markt gaat naar boven – stijgt), maar op dit moment dalen (downtrend).

 

Forex, Bull Market

Wanneer de forex markt over een langere termijn stijgt praten we over een bullish markt. Dit is gemakkelijk te onthouden want denk maar aan een stier die iemand op zijn hoorns neemt. Deze persoon wordt naar boven geslingerd. We zeggen ook wel dat we nu in een kopersmarkt zitten.

Forex, Bear Market

Wanneer de markt over een langere termijn aan het dalen is praten we over een bearisch markt. Denk hierbij aan een beer die zijn klauwen in de grond slaat. We praten nu ook wel over een verkopersmarkt.

Forex, Candle Sticks

Candle sticks geven ons een goed beeld van het koersverloop in een gegeven tijdseenheid.

Tijdseenheden kunnen verschillend zijn als (5 minuten, per half uur, per uur, per 4 uur, per dag, per week, per maand). Afhankelijk van de tijdseenheid waarin wij handelen zal de candle stick het verloop van de koers in die tijdseenheid laten zien.

Zo hebben we natuurlijk een openingskoers, een sluitingskoers, de hoogste koers en de laagste koers binnen deze eenheid.

Candle sticks geven je heel snel inzicht in het verloop van de markt. Een zeer sterke representatie dus. Zorg dat je binnen forex je grafieken altijd op candle sticks hebt staan. De kleuren kun je zelf instellen, maar standaard worden groen en rood gebruikt.

Indicatoren.

Binnen de aandelen, optie, Forex wereld heb je honderden indicatoren. Indicatoren geven inzicht in de informatie over de markt, bijvoorbeeld de trend, de stabiliteit van de trend, de beweegelijkheid van de koers etc.

De kunst is om een paar indicatoren op een onconvensionele manier te gebruiken. Dit zal je een grote voorsprong geven op de massa. Binnen de drie methode die we je tijdens deze training gaan leren gebruik je 3 indicatoren t.w. de SMA (simple moving average) de ATR (average true range) en de ADX (Average Directional Moving Index).

SMA.

Met betrekking tot de SMA gebruiken we de 20 en de 40 SMA. Wat wil dit zeggen? Bv bij de 20 SMA worden alle slotkoersen van de laatste 20 dagen opgeteld en gedeeld door 20. We krijgen nu een gemiddelde koers over 20 dagen heen gezien. Bij de 40 SMA kijken we naar de laatste 40 dagen. Op basis hiervan krijgen we een beeld van de trend op een iets langere termijn.

 

Naast de SMA zullen we binnen de spring methode ook nog gebruik maken van de EMA (de exponential moving average).

ATR

De ATR geeft een gevoel over de historische beweegelijkheid van de koers. Wij zullen de ATR met name gebruiken om onze profit target te bepalen.

ADX

De ADX laat de afwezigheid of de aanwezigheid van een trend zien. Wij zullen deze indicator met name gebruiken in de Spring methode en gaan er daarom nu ook niet verder op in.

 

Stopp Loss

De stop loss is ontzettend belangrijk wanneer we het hebben over risicomanagement. Veel mensen verliezen enorm veel geld omdat ze geen stop loss zetten of deze niet op de goede plaats zetten.

 

Dit type order wordt door professionele beleggers ingezet om effecten te kopen of te verkopen op het moment dat de markt door een bepaalde grens heen breekt. Door deze transacitie beperk je je verlies.

 

Het neerzetten van de stop loss op de goede plaats is erg belangrijk. Zet je hem te dicht bij dan zal de transactie te snel sluiten, zet je hem te ver weg dan loop je teveel risico wanneer de markt de verkeerde kant op beweegt. Tijdens deze training leren we je de regels waar je de stop loss precies neer moet zetten.

Ik hoop dat deze begrippen lijst jullie helpt bij het begrijpen en handelen op de forex markt. Het kan net zoals bij empower network een goede bron van inkomsten zijn.

Dank jullie wel en tot morgen.

Dirk van waasbergen

Het Heden